S.C.O.R.

Corpul profesional al secretarilor generali va participa activ la dezbaterile decisive asupra Codului administrativ, la Camera Deputaților

Luni, 6 februarie 2023, echipa de conducere a CPSGCOR, formată din liderii săi naționali și regionali, a avut o ședință de lucru la sediul Comisiei pentru administrație publică din Camera Deputaților, prin amabilitatea și deschiderea deosebită a doamnei Președinte Simona BUCURA-OPRESCU.
Dezbaterile s-au axat, cum este și firesc, pe legea de aprobare a OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cod aflat în procedură finală de dezbatere, modificare și adoptare la comisia de specialitate.
După prezentarea priorităților secretarilor generali, de către Dan CÂRLAN, președintele Corpului profesional, s-au purtat discuții tehnice și aplicate asupra acestora, cu identificarea unor soluții dezirabile pentru acestea (echivalarea SG, evaluarea SG, poziționarea SG în arhitectura organizatorică a primăriei, simplificarea avizării la atestarea domeniului public).
S-a convenit, de asemenea, faptul că participarea CPSGCOR la munca de modificare a Codului administrativ să devină una integrată instituțional și procedural în activitatea Comisiei pentru administrație publică a Camerei Deputaților, pe tot parcursul sesiunii actuale a Parlamentului, cu obiectivul de a participa activ la dezbaterile tehnice din Comisie, pe fiecare articol și amendament în parte, cu finalizarea legii până la finalul lunii iunie.
Au participat la întâlnire, și au ieșit mult mai optimiști de acolo, colegii noștri:

1. Dan CÂRLAN, secretarul general al comunei Tarcău, județul Neamț, Președinte

2. Ștefan SBIERA, secretarul general al comunei Țigănași, județul Iași, Prim-vicepreședinte

3. Ioan-Sorin HUSĂSAN, secretarul general al comunei Copăcel, județul Bihor, Secretar general

4. Sabin-Constantin POPA, secretarul general al comunei Mihăești, județul Vâlcea, Secretar general

Vicepreședinții pe regiuni de dezvoltare ai Corpului profesional, sau, ca înlocuitori, președinți ai filialelor județene din acestea, după cum urmează:

5. Bogdan-Constantin VĂTAFU, secretarul general al comunei Grivița, județul Vaslui, regiunea Nord-Est

6. Liliana CIOCÎRLAN, secretarul general al comunei Golești, județul Vrancea, regiunea Sud-Est

7. Mariana-Ramona COLUMBAN, secretarul general al comunei Botoroaga, județul Teleorman, regiunea Sud

8. Ana-Diana PANAINTE, secretarul general al comunei Valea Crișului, judeţul Covasna, pentru regiunea Centru

9. Cornelia-Elena DELIMOȚ, secretarul general al comunei Luna, județul Cluj, regiunea Nord-Vest

10. Marioara-Simona VLAD, secretarul general al comunei Săcălaz, județul Timiș, regiunea Vest

Precizare:
CPSGCoR își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Corpul profesional roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, corpul profesional va modera comentariile, renunțând la cele pe care le consideră nepotrivite.

Share:

Share on facebook
Share on twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *