Toate detaliile, inclusiv 45 minute audio, despre poziția Președintelui Corpului profesional la întâlnirea cu Prim-Ministrul României, pe tema distorsiunilor din salarizarea personalului din administrația publică locală – 29 august 2022.

La data de 29 august 2022, la sediul Guvernului, a avut loc întâlnirea Prim-Ministrului României, domnul Nicolae-Ionel CIUCĂ, cu delegația Asociației Comunelor din România – ACoR.
În cadrul întâlnirii, în calitate de Președinte al Corpului profesional al secretarilor generali ai comunelor din România, am avut oportunitatea prezentării pe larg a distorsiunilor majore existente în domeniul salarizării personalului din administrația publică locală, la nivelul comunelor, cu exemple concrete și dezbateri aprofundate.
La finalul celor 45 de minute cât au durat dezbaterile pe această temă, domnul Prim-Ministru, vizibil marcat de înțelegerea aprofundată a dezechilibrelor majore dezvoltate în sistemul de salarizare, a asumat două angajamente foarte importante:

  • Elaborarea unui sistem echitabil de salarizare, care să elimine toate discriminările și distorsiunile din dreptul administrației locale, în cadrul noii legi a salarizării, care constituie angajament în cadrul PNRR – Planul național de Redresare și Reziliență, cu termen de finalizare sfârșitul anului 2022 și termen de adoptare în Parlament 30 iunie 2023.
  • O intervenție imediată în acest sens, până la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, după discutarea în cadrul Coaliției de guvernare a problemelor și propunerilor semnalate de către noi, în vederea asumării unor soluții politice în acest sens.

Dezbaterile pe tema salarizării din administrația publică locală, precum și poziția CPSGCoR în acest sens, pot fi urmărite pe înregistrarea audio de mai jos, care privește exclusiv acest subiect.
Vezi mai mult

Înregistrarea audio dezbateri

Galerie