S.C.O.R.

ACoR, Asociația SAT și Sindicatul SCOR dau replica Guvernului în chestiunea comasării comunelor și vin cu soluția:

REDUCEREA NUMĂRULUI DE CONSILIERI LOCALI CU 13.000 – ACELAȘI IMPACT BUGETAR CU DESFIINȚAREA CELOR MAI MICI 500 DE COMUNE!

Asociația Comunelor din România, Asociația Stabilitate, Armonie și Tradiții – SAT și Sindicatul Național al Salariaților Comunelor și Orașelor din România – SCOR propun o soluție rapidă și perfect aplicabilă încă de la următoarele alegeri locale: reducerea numărului de consilieri locali. Potrivit calculului efectuat de cele trei organizații, o reducere cu numai 13.000 a numărului consilierilor ar avea același impact bugetar ca și desființarea celor mai mici 500 de comune! În România sunt 41.360 de consilieri locali și județeni, care încasează o indemnizație lunară egală cu 10% din indemnizația primarului. Calculele sunt clare și soluția nu ar afecta cu nimic funcționarea democrației, dimpotrivă, un număr mai mic de consilieri ar spori concurența pentru ocuparea locurilor și ar obliga partidele politice să vină cu candidați mai bine pregătiți pentru a obține votul cetățenilor. Rămâne de văzut dacă politicul chiar dorește soluții pentru păstrarea comunelor mici, cele mai multe fiind adevărate păstrătoare ale tezaurului de cultură, tradiții și spiritualitate ale poporului român sau discuția are alte motivații, ascunse sub grija cheltuielilor bugetare! Ar mai fi și reducerea numărului de parlamentari (am avut și un referendum pe tema asta!), suprimarea finanțării de la buget a partidelor politice și multe alte soluții, dar despre acestea vorbim altădată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Precizare:
CPSGCoR își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Corpul profesional roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, corpul profesional va modera comentariile, renunțând la cele pe care le consideră nepotrivite.