S.C.O.R.

Întâlnire de lucru la sediul M.D.L.P.A.

Luni, 13 decembrie 2021, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a avut loc o întâlnire de lucru pentru discutarea principalelor probleme ale administrației publice locale, din perspectiva ACOR și CPSGCoR.
Din partea ministerului, echipa de lucru a fost condusă de către domnul Ministru Attila-Zoltán CSEKE, însoțit de către domnul Daniel–Iustin MARINESCU, director general al Direcției Generale Administrație Publică din cadrul ministerului.
Din partea ACOR și CPSGCoR, au participat:

 1. Emil DRĂGHICI, președintele Asociației Comunelor din România și primarul comunei Vulcana-Băi, județul Dâmbovița;
 2. Mariana GÂJU, prim-vicepreședintele ACoR, președintele Filialei Județene Constanța a ACoR și primarul comunei Cumpăna;
 3. Petrică ŞCHIOPU, președintele Filialei Județene Neamț a ACoR și primarul comunei Bârgăuani;
 4. Vasilică DIACONU, președintele Filialei Județene Prahova a ACoR și primarul comunei Măgurele;
 5. Florin-Gheorghe TIUTIU, președintele Filialei Județene Olt a ACoR și primarul comunei Nicolae Titulescu;
 6. Ovidiu-Ilie FURDUI, președintele Filialei Județene Hunedoara a ACoR și primarul comunei Criscior;
 7. Ioan ROȘAN, președintele Filialei Județene Sălaj a ACoR și primarul comunei Valcău de Jos;
 8. Gheorghe DĂMIAN, președintele Filialei Județene Alba a ACoR și primarul comunei Ciugud;
 9. Dorinel SOARE, președintele Filialei Județene Dâmbovița a ACoR și primarul comunei Niculești;
 10. Csaba BONCIDAI, consilier onorific al președintelui ACoR pentru relația cu primarii din Uniunea Democrată Maghiară din România și primarul comunei Pericei, județul Sălaj;
 11. Dragoș CIOBOTARU, primarul comunei Vizantea-Livezi, județul Vrancea;
 12. Dan CÂRLAN, președintele Corpului profesional al secretarilor generali ai comunelor din România;
 13. Sergiu ȚÂRA, președintele executiv al ACoR.


În cadrul întâlnirii, în afara problemelor prioritare prezentate de către ACOR, Corpul profesional al secretarilor generali ai comunelor din România a pus accent pe proiectele de ordonanţe de urgenţă despre a căror iminentă adoptare s-a comunicat în spaţiul public (îngheţarea indemnizaţiilor demnitarilor pentru anul 2022, echivalarea funcţiilor publice specifice de conducere cu cele generale, acordarea tichetelor de vacanţă în anul 2022).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Precizare:
CPSGCoR își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Corpul profesional roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, corpul profesional va modera comentariile, renunțând la cele pe care le consideră nepotrivite.