DEZBATERILE CORPULUI SECRETARILOR GENERALI

Lansăm o serie de teme în dezbaterea secretarilor generali. Unele țin de stricta actualitate. Altele, de necesitatea lămuririi unor aspecte nu îndeajuns de clare. Sunt și teme care se referă la idei și principii – pentru că, dincolo de rutina activității zilnice, dacă nu privim spre viitor, dacă nu credem că se poate și mai bine și dacă nu contribuim cu nimic la acest viitor, n-avem nici un drept să ne plângem!

Cu același sprijin logistic al Faxmedia, vom încerca să aducem la dezbaterile noastre, acolo unde este cazul, desigur, oameni din instituțiile responsabile, de la care presupunem că putem afla răspunsuri. La fel, vom căuta să invităm la dezbateri personalități cu experiență în domeniile abordate, de la care putem învăța. Dat fiind faptul că nu avem de unde să știm de pe-acum disponibilitatea invitaților, nu stabilim un orar precis al dezbaterilor ci, pe măsură ce avem confirmări, organizăm lucrurile și vă anunțăm – așadar, consultați mai des acest site care, cu ajutorul fiecăruia dintre noi, poate și trebuie să devină tribuna digitală a Corpului.

Vă rog să vă implicați: temele de mai jos sunt cele la care s-au gândit o mână de oameni; Corpul are aproape 1.700 de membri, așa că aștept și alte propuneri pentru teme de dezbatere, precum și orientări despre ce invitați să avem.  (Dan CÂRLAN, președintele CPSGCOR)

 

TEME PROPUSE PENTRU DEZBATERI:

  1. Consumatorul vulnerabil – Ministerul Muncii;
  2. Voluntariatul – pepiniera viitorilor funcționari (Drăghici, 2-3 primari, 2-3 secretari);
  3. Povestea numerelor de înregistrare sau cum a ajuns o comună la numărul 60.486!
  4. Procedurile administrative – umbrela secretarului general și nu numai!
  5. Standardizarea activităților – de la „merge și așa” la „merge numai așa”!
  6. Secretarul general, de ce nu în aparatul de specialitate al primarului? Argumente și contraargumente pentru definirea unei poziții clare pentru secretarul general în arhitectura instituțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *